Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

1.000.000 υπογραφές για ποιοτική Ευρωπαϊκή Παιδεία

Το μέλλον της Ευρώπης εξαρτάται από την Παιδεία, τον τρόπο που εκπαιδεύονται οι πολίτες, τον τρόπο που μαθαίνουν. Για να αντιμετωπίσουμε τις σημερινές προκλήσεις πρέπει να βάλουμε στο επίκεντρο της οποιαδήποτε λύσης, κοινούς στόχους για την παιδεία που να αντανακλούν τις βασικές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μαζευτήκαμε λοιπόν μερικοί γονείς, δάσκαλοι, κοινωνικοί εταίροι, συνδικαλιστές και γενικά ενδιαφερόμενοι για το μέλλον της ευρωπαϊκής παιδείας και φτιάξαμε το Κίνημα για μια Ευρωπαϊκή Εκπαιδευτική Παρακαταθήκη (MEET) για να εκμεταλλευτούμε τη σημαντική νέα πρωτοβουλία που θεσπίστηκε με την Συνθήκη της Λισαβόνας, την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών και να συγκεντρώσουμε 1.000.000 υπογραφές υπερ της Ευρωπαϊκής Παιδείας Υψηλής Ποιότητας για Όλους.

Στόχος μας είναι η δημιουργία μια πλατφόρμας διαλόγου και συνεργασίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων, στο πλαίσιο της οποίας γονείς, δάσκαλοι, μαθητές, κοινωνικοί εταίροι και οι αποφασίζοντες θα προτείνουν, θα συζητήσουν και θα διατυπώσουν μια ευρωπαϊκή πολιτική για ένα εκπαιδευτικό μοντέλο, ποιοτικό, πλουραλιστικό και στραμμένο προς την ΕΕ του 2020 για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση όλων των ευρωπαίων. Από τον διάλογο ελπίζουμε να προκύψει ένας χάρτης πορείας για την υλοποίηση του προαναφερθέντος εκπαιδευτικού μοντέλου, που θα έχει ως πιθανό τελικό στόχο την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού απολυτηρίου, προς όφελος των μελλοντικών γενεών, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Λισαβόνας.

Το κείμενο της πρωτοβουλίας που πρέπει να υπογράψουμε προκειμένου να υλοποιηθεί η Ευρωπαϊκή Παιδεία Υψηλής Ποιότητας για Όλους βρίσκεται εδώ. Η έναρξη της συγκέντρωσης υπογραφών καθυστέρησε λόγω τεχνικών προβλημάτων αλλά τώρα το σύστημα, που έχει λάβει πιστοποίηση ασφαλείας για την προστασία των ππροσωπικών δεδομένων, λειτουργεί κανονικά.

Από αυτό εδώ το ιστολόγιο θα προσπαθήσω να ενημερώνω τους έλληνες ενδιαφερόμενους για την πρόοδο της κοινής προσπάθειας για τη συλλογή υπογραφών υπέρ της πρωτοβουλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου